Bouw Maestro gestart

De afgelopen maanden is het verzorgingshuis De Lozerhof in Zuidwest Den Haag circulair gesloopt in samenwerking met New Horizon en is Stebru aan de bouw van het 42.500 m2 grote woon- en zorgcomplex begonnen.

Bart van den Broek, projectmanager bij TWIN: “Er is gesloopt tot een meter onder maaiveld. De 550 bestaande heipalen blijven zitten en zijn nauwkeurig in kaart gebracht en verwerkt in het 3D model. Op basis van deze gegevens is door constructeur S3 een palen- en funderingsplan voor het nieuwe complex gemaakt. De komende weken worden met vier heistellingen 540 betonpalen en 388 boorpalen de grond in geslagen en geboord. Daarna wordt de kelder van 20.000 m3 uitgegraven en kan de opbouw beginnen.”

Maestro wordt ontwikkeld door Stebru naar ontwerp van KOW en bestaat uit vier bouwdelen rond een gemeenschappelijke en groen binnenhof met in het totaal 386 woningen. Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft  hiervan 123 appartementen gekocht bedoeld voor de middeldure verhuur en 136 intramurale zorgeenheden voor zorginstelling Saffier.

De overige 127 (koop)woningen zijn gesitueerd in het meest markante deel van Maestro; de 70 meter hoge toren. Geïnteresseerd in ‘betaalbaar of exclusief wonen aan de groene rand van Den Haag’? Ga dan naar https://woneninmaestro.nl/ en bekijk de beschikbaarheid.

Volgens planning worden de woningen in Maestro medio 2026 opgeleverd. De bouw is live te volgen via de timelaps camera op het naastgelegen gebouw.

TWIN is al vanaf de ontwerpfase tot en met de uitvoeringsfase bij dit project betrokken. Door het model vanaf de start al goed te structureren kon TWIN alle betrokken partijen goed inzicht geven in het bouwproces en -project. Weten over Maestro? Kijk bij onze projecten.