Doeltreffende communicatie is de basis

Hoe we werken

Een BIM team bestaat uit technisch ontwerpers met verschillende specialismes en een projectleider. We hanteren het ‘4-ogen-principe’ om fouten tot een minimum te beperken. We vinden transparantie en duidelijkheid in tekst en beeld belangrijk. We werken zo veel mogelijk met een vast team aan een opdracht. Er zit dus altijd een bekend gezicht aan tafel.

Onze mensen maken ons werk en onze kwaliteit. Onze technisch ontwerpers zijn kundig, nauwkeurig, vindingrijk, systeemdenkers en analisten. Wij denken niet in problemen, maar in oplossingen. We zijn altijd op zoek naar eenvoud, zonder in te leveren op kwaliteit.

Onze teams zijn samengesteld uit mensen met verschillende specialismen. Zo versterken we elkaar en leren we van elkaar. Onze BIM coördinatoren volgen de digitale ontwikkelingen op de voet en zijn altijd op zoek naar betere methodes. We gebruiken de nieuwste technieken. We innoveren ook op eigen initiatief: onze programmeurs ontwikkelen scripts om de BIM processen nog beter te automatiseren. En daarmee verbeteren we constant onze kwaliteit, efficiency èn samenwerking.

TWIN loopt voorop

We ontwikkelen voortdurend onze manier van werken. We schrijven onze eigen scripts. Zo verbeteren we constant de kwaliteit van onze BIM modellen. Scripts maken ons werk niet alleen eenvoudiger en sneller, maar zorgen ook voor een efficiencyslag voor onze opdrachtgevers.

We perfectioneren constant de informatie die we uit de BIM modellen halen, bijvoorbeeld voor het vaststellen van hoeveelheden en knooppunten. Voorop lopen in BIM is overigens geen doel op zich; door proactief onze kennis en kunde verder te ontwikkelen ondersteunen en ontzorgen we onze opdrachtgevers steeds beter.

Who needs a super hero when you are BIM technician

Onze tools

We werken met de nieuwste versies van Autodesk software; een combinatie van Revit, Navisworks, Recap en Dynamo. Ook maken we gebruik van de BIMpact Bouwbesluittoets.

Met BIM360 (een document management systeem) beheren we de modellen en tekeningensets en delen we opmerkingen met projectpartners in de cloud.

In BIMcollab werken we samen om ‘model clashes’ te vinden, te delen en in samenwerking met alle bouwpartners op te lossen, zodat ontwerp en techniek goed is geïntegreerd. Daarmee voorkomen we fouten in het proces en de uitvoering en reduceren we faalkosten.

Voorbeelden van ons werk

Dat we kunnen wat we beweren laten we zien aan de hand van een selectie van gerealiseerde projecten. Van nieuwbouw tot transformatie, van eenvoudig tot complex, van woningbouw tot zorggebouwen.

Overtoomse veld Amsterdam