Kindcentrum Aan de Oosterplas opgeleverd

Van definitief ontwerp naar omgevingsvergunning, en via de aanbesteding naar een volledige technische uitwerking. Het model groeide efficiënt mee met alle fases: een geslaagd BIM proces.

Ze zijn er al een beetje gewend; aan het begin van het jaar verhuisden 320 kinderen en het team ‘stilletjes’ naar het nieuwe kindcentrum Aan de Oosterplas. Tijdens de feestelijk opening lieten de kinderen wel van zich horen: met een speciaal openingslied werd het nieuwe centrum voor onderwijs, opvang en buurt luidkeels geopend.

TWIN werkte het kindcentrum, een gebouw met 16 lokalen en een sportzaal, uit in Revit, naar ontwerp van KOW. De modellen van de constructeur en de installatie-adviseur werden daarbij in het model geïntegreerd; TWIN was beheerder en coördinator van het adviseurs- en ontwerpteam. De productiemodellen zijn ook gebruikt om de uitvoeringsdetails op te stellen.

Meer informatie en beeldmateriaal van het project

KOW heeft samen met de adviseurs Van de Laar, Klictet en ZRi het gebouw voor onderwijsstichting ATO ontworpen. Na het definitief ontwerp heeft TWIN het nieuwe kindcentrum in een ontwerp- en bouwteam verder uitgewerkt in BIM. Het kindcentrum is gebouwd door Burgland.