Fijn Wonen in Purmerend

Ook in Purmerend is de vraag naar sociale huurwoningen en woningen voor senioren groot. Om de druk op de woningmarkt te verlichten ontwikkelt Fijn Wonen in samenwerking met woonstichting Intermaris en KOW een wooncomplex met 21 appartementen speciaal voor deze doelgroep.

Modulair woningbouwconcept

Het complex op de invullocatie aan de Tarwestraat wordt ontwikkeld in het concept van Fijn Wonen: een modulair woningbouwconcept waarbij losse elementen als vloeren, wanden en gevels in een gerobotiseerde woningfabriek worden gemaakt en op locatie worden geassembleerd. En dat gaat razendsnel met een appartement per dag, inclusief de installatie van de technische ruimte met warmtepomp, toilet en badkamer.

Paneel inloopavond met Fijn Wonen modulaire appartementen

Architectuur Toolbox

Dennis Voskuil, architect bij KOW: “De architectuur van dit modulaire complex is alles behalve standaard. We hebben voor Fijn Wonen een ‘toolbox’ ontwikkeld met veel variatie. Hiermee is het mogelijk om een gebouw te ontwerpen passend in de omgeving, naar de wensen van de opdrachtgever. Zo wordt het complex in participatie vormgegeven. We noemen dat ‘ontwerpen met je oren’.”

Samen met de buurt

Eind juni was de eerste bijeenkomst voor omwonenden. Met de input die we toen hebben gekregen op het schetsontwerp zijn we aan de slag gegaan. We hebben een pergola en groen met nestruimte voor vleermuizen en vogels toegevoegd aan het gebouw. Hierdoor wordt het gebouw natuurinclusief en krijgt het een groene en vriendelijke uitstraling. Ook de entree en de balkons hebben we aangepast, deze zijn niet meer half inpandig, waardoor de woonkamer een betere indeling krijgt.

Het nieuwe ontwerp is vorige week gepresenteerd tijdens een door Intermaris en de gemeente georganiseerde inloopavond. De reacties waren positief en we kregen veel waardering voor de wijze waarop we de eerdere opmerkingen hebben verwerkt.

Gevel entreezijde Fijn Wonen Tarwestraat. TWIN
Gevel entreezijde Fijn Wonen Tarwestraat

Samen met TWIN Digital Engineering

Het Fijn Wonen complex aan de Tarwestraat wordt ontworpen door KOW en na het definitief ontwerp uitgewerkt door TWIN Digital Enginering. KOW en haar technische tweeling TWIN zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Fijn Wonen modulaire appartementenproducten. Meer informatie daarover: https://www.twin.nl/project/fijn-wonen/

Ga voor meer informatie over het project en het proces naar de site van Intermaris.