Feestelijk start (hout)bouw ‘Paviljoen in den Houte’

Er valt weer wat te vieren in Landgoed in den Houte! Met een schep zand, een confetti kanon en een hapje en een drankje is woensdag de bouw van ‘Paviljoen in den Houte’ feestelijk gestart. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025.

Ontworpen door KOW, uitgewerkt door TWIN

KOW heeft voor de ontwikkelcombinatie Novaform/Trebbe het groenste gebouw van het Landgoed in den Houte ontworpen. Het complex met 17 luxe appartementen en 3 exclusieve penthouses wordt in hout gebouwd in eenheid met het parkachtige landschap. Paviljoen in den Houte is uitgewerkt door TWIN en wordt gebouwd door Giesbers Rotterdam.

Overview 3D model Paviljoen in den Houte

Een houten gebouw in verbinding met de natuur

Het Paviljoen wordt vanaf de halfverdiepte parkeerkelder gebouwd in hout. Met een CLT (Cross Laminated Timber) constructie en HSB gevels met houten kozijnen en onbehandelde fraké geveldelen. Het zichtbare hout aan de binnen en buitenkant maken van Het Paviljoen een gezond, duurzaam en natuurinclusief gebouw.

Overview constructie 3D model Paviljoen in den Houte

TWIN als schakel tussen de architect en de uitvoerende partijen

Benno de Jong, operationeel directeur bij TWIN: “Intensief samenwerken met de uitvoerende partijen en de leveranciers in een BIM gestuurd proces zorgt voor een efficiënte uitvoering en voor grip op de bouwkosten.”

Met de input van Giesbers en de leveranciers Derix en VKP is Het Paviljoen uitvoeringsgereed gemaakt door TWIN en wordt het volledig opgetrokken uit prefab elementen, met behoud van de architectonische uitgangspunten. Dat bespaart tijd en geld en is beter voor het milieu.

“Omdat we dicht bij de uitvoerende- en de ontwerpende partijen staan, kunnen we echt een schakel tussen de architect en de aannemer zijn. We willen de ogen van de architect zijn en de handen van de aannemer”, aldus Benno de Jong.

Detail uit het 3D model aansluiting gevel en vloer met horizontale plantenbak

Ontwikkeling Landgoed in den Houte

Middenin een parkachtige omgeving in Noordwijkerhout ligt het Landgoed in den Houte. Hier ontstaat een nieuwe, ruim opgezette, woonomgeving omgeven door weelderig groen. KOW en RROG hebben samen met ontwikkelingscombinatie Novaform/Trebbe het ontwerp gemaakt voor dit voormalige zorgterrein St. Bavo. De oorspronkelijke landschappelijke structuren van het gebied worden hersteld en in verschillende groene en waterrijke zones worden zowel grondgebonden als gestapelde woningen gebouwd. Met in totaal 700 woningen in diverse stijlen en voor verschillende doelgroepen.

Impressie uitzicht van het penthouse op Landgoed in den Houte