Ondertussen bij Leytsche Hof

Leytsche Hof in het nieuwe centrum van Leidschendam wordt door de combinatie BPD en SDJ ontwikkeld als een semigesloten blok rond gemeenschappelijke binnentuin met 153 huur- en koopwoningen. Met appartementen in de hoogbouw, royale herenhuizen langs de nieuwe gracht en boven-beneden woningen aan de verbindingsweg naar het damcentrum. De waterneutrale binnentuin komt op het dak van de parkeergarage met 160 plaatsen en een bassin voor opslag van hemelwater.

Het plan is in bouwteam met RRog, de adviseurs Swinn, DGMR, ZRi, Galjema en aannemer Batenburg uitgewerkt in BIM Revit met TWIN, de digitale tweeling van KOW, als beheerder en coördinator van het integrale model. De bouw is in oktober 2022 gestart.

Dek boven parkeren in uitvoering Leytsche Hof

Stand van zaken

Batenburg bericht dat de begane grond nu volledig gestorte wanden heeft en dat de houtskeletbouw (HSB) elementen zijn geïnstalleerd, nog zonder kozijnen om beschadigingen te voorkomen. Vanaf de eerste verdieping zullen de kozijnen al in de elementen opgenomen worden.

Deze week stond in het teken van het afronden van de daktuin. Dankzij de kanaalplaatvloeren van Waardo Beton uit Tiel, vakkundig geplaatst en afgestort door CAR Bouwbedrijf, ligt de daktuin er prachtig bij. Gezien de beperkte ruimte op het terrein, is iedereen opgelucht dat we nu het binnendek kunnen benutten als opslag voor materialen die nog aangeleverd moeten worden. Een mooie stap in het bouwproces!

Impressie overview Leytsche Hof

Een aantrekkelijk stedelijk milieu

De vijf plandelen zijn in samenhang ontworpen in een architectuur geïnspireerd op historische grachtenpanden en pakhuizen en onderscheiden zich door verschillende hoogtes, platte en hellende daken en metselwerk in verschillende kleuren, structuren en verbanden. Daarmee krijgt Leytsche Hof een herkenbare, aantrekkelijke en uitnodigende uitstraling.

Impressie herenhuizen aan de Schoorlaan