Schitterend Casa Vita

Bouwen in hout is niet alleen goed voor mens en milieu, het gaat ook razendsnel. Giesbers is begin september begonnen aan de houten opbouw van Casa Vita. Drie maanden later is het hoogste punt van blok 1 bereikt en ligt het complex er schitterend bij.

In het centrum van Pijnacker-Nootdorp ontwikkelt Blauwhoed, samen met De Goede Woning, Casa Vita; twee houten woongebouwen in een natuur-inclusieve setting. In blok 1 komen 67 koopappartementen en een buurtkamer, in blok 2 komen 34 huurappartementen. Het ontwerp is van KOW en Urban Synergy, TWIN deed de engineering. Casa Vita wordt momenteel gebouwd door Giesbers Wijchen.

Casa Vita CLT scheidingswanden

Hout wordt in Casa Vita niet alleen toegepast in de CLT (cross laminated timber) constructie, maar ook als afwerking van de gevel. Hiervoor wordt hout van afgedankte meerpalen gebruikt dat op de prefab gevelelementen wordt aangebracht. Het onbewerkte hout geeft Casa Vita een warme en natuurlijke uitstraling.

Zicht vanaf Casa Vita blok 1 op blok 2
Blok 2 Casa Vita in uitvoering
Impressie Casa Vita aan de Meidoornlaan

Meer weten over Casa Vita? ga naar https://www.wonenincasavita.nl/