Ondertussen bij de HARMONIE in Capelle

In het plan HARMONIE van Blauwhoed en Stebru wordt de eenzijdige naoorlogse wijk De Hoven II in Capelle aan den IJssel getransformeerd tot een leefbare woonbuurt met kwaliteit en karakter. In totaal komen er 200 woningen in een mix van verschillende eengezinswoningen, appartementen en gerenoveerde sociale huur appartementen. Deze mix van huur- en koopwoningen zorgt voor meer balans in de wijk. KOW en RROG maakte het ontwerp, TWIN maakte het uitvoeringsgereed.

Sinds het voorjaar van 2022 wordt er gebouwd aan de HARMONIE. In dronevlucht van Youri Steenbergen is de voortgang en de fasering goed te zien. Het appartementencomplex en de woningen aan de Fluiterlaan zijn in de afbouwfase en deze woningen worden eind 2023, begin 2024 opgeleverd.

De HARMONIE vormt één architectonisch ensemble. Alle woningen zijn door KOW ontworpen met hetzelfde – veelal circulaire – materialenpalet en dezelfde stijlelementen. Door deze materialen en stijlelementen bij iedere woonvorm en sfeergebied op een ander manier toe te passen ontstaat een zeer divers beeld die tegelijk een sterke samenhang en eenheid vertoont. Kenmerkend voor het project is het hergebruik van gespleten stoeptegels als gevelmetselwerk. In samenwerking met Stebru hebben we die steentje voor steentje uitgewerkt.