Prefab woningen met een houten gevel

KOW heeft samen met RROG en Van Wijnen het ontwerp gemaakt voor de 101 ‘tijdelijke’ woningen op vier percelen van Buurtschap te Veld in Eindhoven-Noord. De woningen zijn digitaal uitgewerkt door TWIN, de ‘technische tweeling’ van KOW en worden door Van Wijnen gebouwd. Onlangs brachten KOWers en TWINners een bezoek aan de bouw.

Woningen Te Veld in kavel Langlaar (Kamer K)
Model Kamer K met grondgebonden woningen en appartementencomplex

Van Wijnen bouwt de prefab woningen in eigen fabriek waarna ze op locatie worden afgewerkt met een houten gevel. De woningen krijgen per kavel een eigen identiteit en beleving. Elke kamer krijgt een eigen thema dat past bij het programma en de stedenbouwkundige setting. In de architectuur wordt hier verbeelding aan gegeven door de houten gevelproducten op verschillende manieren te gebruiken. Dit kan zijn in een variatie van kleuren, de breedte van de planken of door te spelen met dieptes bij verschillende ‘board and batten’ gevelelementen. Dit is door TWIN zo effectief mogelijk uitgewerkt, met zo min mogelijk verlies van materiaal.

Momenteel worden de 46 grondgebonden woningen afgebouwd, daarna volgen de 55 appartementen. Op de hoogte blijven of een woningen huren in ‘Natuurlijk Te Veld’? Ga dan naar de site www.natuurlijkteveld.nl

Woningen Te Veld in kavel Overakker (Kamer E)
Model Kamer E met grondgebonden woningen en appartementencomplex