Schakel tussen architect en aannemer

TWIN vertaalt in opdracht van Giesbers Rotterdam en samen met adviseurs en uitvoerende partijen het Paviljoen op Landgoed in den Houte naar een BIM model. Benno de Jong, operationeel directeur bij TWIN: “We willen de ogen van de architect zijn en de handen van de aannemer.”

Benno de Jong en Bart van den Broek van TWIN en Bart Meppelder en Erwin Vermeulen van Giesbers Rotterdam

‘Het Paviljoen’ is een van de parels in Landgoed in den Houte: een houten gebouw met 17 luxe appartementen en 3 exclusieve penthouses. KOW heeft het bijzondere gebouw ontworpen in opdracht van Novaform/Trebbe; Giesbers Rotterdam gaat het Paviljoen bouwen.

Door intensief samen te werken in een BIM gestuurd proces is goed grip te houden op de bouwkosten en de uitvoering. Paviljoen in den Houte wordt volledig opgetrokken uit prefab elementen. Dat bespaart tijd, geld en het milieu. Met de input van de leveranciers Derix en VKP wordt dat nu uitgewerkt door TWIN.

Benno de Jong, operationeel directeur bij TWIN: “Omdat we dicht bij de uitvoerende- en de ontwerpende partijen staan, kunnen we echt een schakel tussen de architect en de aannemer zijn. We willen de ogen van de architect zijn en de handen van de aannemer.”

Samen met: Novaform Vastgoedontwikkelaars – TrebbeGiesbers Ontwikkelen en BouwenGemeente NoordwijkerhoutVKPDerix GroupKOWPeutzRRog stedenbouw en landschap