In de pers: buurtschap Te Veld

Het Eindhovens Dagblad pubiceerde het bericht dat begin januari 2023 de eerste woningen van buurtschap Te Veld worden toegewezen. Vanaf april worden de woningen opgeleverd, de bouwvergunningen zijn al verleend. KOW ontwierp de circulaire woningen in het bijzondere buurtschap; TWIN verzorgde de engineering.

Impressie grondgebonden woningen in deelgebied Langlaar. TWIN
Impressie grondgebonden woningen in deelgebied Langlaar

Fabrieksmatige bouw

De woningen – 46 woningen en 55 appartementen – worden in de eigen fabriek van Van Wijnen gebouwd en dan geplaatst op Te Veld. Ze bestaan voornamelijk uit betonnen constructies, die ter plaatse afgewerkt worden met een houten gevel. “Fabrieksmatige bouw heeft de toekomst. Het kan snel en heeft minder last van weersinvloeden. Ook het tekort aan bouwvakkers en de gestegen bouwkosten spelen een minder grote rol”, aldus Nick Verstappen van de ontwikkelaar en bouwer.

Focus op ontmoeten

René Buur, architect en directeur bij KOW en TWIN: “In een maatschappij waar eenzaamheid op de loer ligt, zijn we ons ervan bewust dat architectuur, stedenbouw en landschap een grote rol spelen voor ontmoeting en onderlinge verbondenheid van een gemeenschap. Daarom ligt bij alle percelen de focus op ontmoeten. Met de beslotenheid van ‘Natuurlijk Overakker’, voorzieningen in deelgebied ‘Natuurlijk Langlaar‘ en de gemeenschappelijke buurtmoestuin en buurtschuur wordt ontmoeten gestimuleerd.”

Identiteit door variatie in de houten gevels

De gebouwen krijgen per kavel een eigen identiteit en beleving. Elk cluster – een kamer – krijgt een eigen thema dat past bij het programma en de stedenbouwkundige setting. Sjoerd Broek, projectarchitect van Buurtschap Te Veld: “We geven hier in de architectuur verbeelding aan door de houten gevelproducten op verschillende manieren te gebruiken. Dit kan zijn in een variatie van kleuren, de breedte van de planken of door te spelen met dieptes bij verschillende gevelelementen.”

KOW heeft samen met RROG en Van Wijnen het ontwerp gemaakt voor de ‘tijdelijke’ woningen in Buurtschap te Veld in Eindhoven-Noord. Het ontwerp is na het definitief ontwerp uitgewerkt door TWIN Digital Engineering, de ‘technische tweeling’ van KOW.

Ga voor het hele bericht naar:
https://www.ed.nl/eindhoven/eerste-middeldure-huurwoningen-op-buurtschap-te-veld-in-eindhoven-worden-begin-2023-geplaatst

Impressie appartementen in deelgebied Eikberg. TWIN
Impressie appartementen in deelgebied Eikberg